Bluze Medicale

Firma noastra va ofera prin magazinul online UniformeOnline.ro o colectie de Bluze medicale si uniforme  ce cunt concepute si adaptate pentru specificul sistemului romanesc de sanatate. In prezent bluzele medicale sunt asociate cu sistemu medical, insa cu mult inainte ca medicii sa foloseasca haine de laborator albe, oamenii de stiinta le purtau deja. Oamenii de stiinta purtau haine de laborator pentru a-si acoperi hainele de zi cu zi, atunci cand se aflau in interiorul laboratorului la diverse experimente, pentru a-si proteja hainele de fluidele sau petele pe care experimentele le-ar fi putut produce

Bluzele medicale – Recomandari practice

Bluze medicale –┬áreprezinta o categorie de produse ce┬ásunt purtate zi de zi de o mare parte┬á din personal medical: Medici, asistente medicale, personal auxiliar.┬áIn acelasi timp atunci cand ne referim la bluze medicale trebuie sa avem in vedere ca acestea sunt purtate nu doar de personalul din spitale, ci si de medicii dentisti si asistentele din cabinetele private sau de medicul veterinar spre exemplu. Bluzele medicale┬ásunt disponibile in cadrul magazinului nostru intr-o varietate de culori, astfel personalul medical poate sa isi aleaga din oferta noastra o bluza medicala clasica Cora alba sau un model din categoria bluze mediale ce are o inchidere cu fermoar.

Bluzele Medicale si Uniforma Medicala in istoria medicinei.  In istorie, se credea ca oamenii de stiinta erau mai populari si mai respectati de catre ceilalti oameni, comparativ cu medicii. Pentru ca acesti medici sa obtina acelasi respect si incredere ca acelea de care se bucurau oamenii de stiinta, au inceput sa puna accentul pe tranzitia la haina alba de laborator. Se credea ca lungimea uniformei de laborator era un simbol al vechimii si experientei, astfel incat, cu cat era mai lung halatul de laborator, cu atat mai respectat/bine vazut era medicul. 

Bluzele medicale  de culoare alba sunt purtate de studenti si profesori ai majoritatii scolilor primare publice ca  uniforma zilnica in tari precum Argentina, Uruguay, Spania, Bolivia si Maroc. De asemenea, bluza medicala a fost purtata anterior in ultimele decenii, in Paraguay si Chile. In Tunisia si Mozambic, profesorii poarta haine albe pentru a-si proteja hainele stradale, de creta folosita in clasa.

Bluzele Medicale si tinuta personalului medical – Importanta acestora pentru sistemul medical

Bluze Medicale

In prezent se pune accent pe cresterea calitatii actului mediacal, atat in sistemul privat cat mai ales in cel privat. In acest context, tinuta cadrelor medicale reprezinta un element ce contribuie la ridicarea standardelor in unitatile medicale din tara noastra. 

Sfaturi utile pentru evitarea transmiterii bacterilor prin intermediul bluzelor medicale / costumelor medicale.

  • Schimbarea uniformelor murdare si / sau palariilor cat mai curand posibil dupa operatie si cu siguranta inainte de a vorbi cu membrii familiei.
  • Schimbarea uniformei si palariilor dupa cazurile contaminate, chiar daca imbracamintea nu este vizibil murdara. „Credintele religioase in ceea ce priveste acoperirea capului trebuie respectate fara a compromite siguranta pacientilor”, explica autorii.
  • Daca purtati uniforma in afara salii de operatie (OR), acoperiti-o cu una curata, de laborator.
  • Schimbati-va uniforma inainte de a parasi spitalul. Pentru a impune acest lucru, ACS recomanda uniforme si halate colorate distincte, pentru personalul OR.
  • Scoaterea sau acoperirea oricarei piese de bijuterie de pe cap sau gat care „ar putea cadea sau ar putea contamina campul steril”, inainte de proceduri, recomanda autorii.
  • Purtati o imbracaminte profesionala curata si corespunzatoare (nu uniforma sau halat) in timpul tuturor intalnirilor cu pacientii din afara orelor de lucru