Halate Medicale

Halate Medicale BucurestiTextilele nu mai sunt astazi restrictionate numai pentru utilizarea imbracamintei. Datorita constientizarii crescande si a cererii de protectie impotriva pericolelor clinice asociate, piata traditionala a articolelor de imbracaminte se indreapta catre segmente de produse cu valoare adaugata ridicata, de exemplu in conceptia de halate medicale.

Medicul de astazi se confrunta cu o potentiala expunere la un numar tot mai mare de agenti patogeni din ce in ce mai periculosi zilnic. Printre variantele disponibile ale textilelor medicale, rochiile chirurgicale reutilizabile se confrunta cu o crestere fenomenala.

Pe langa fiabilitatea absoluta si caracteristicile de confort, proprietatile bioclimatice si fiziologice imbunatatite sunt, de asemenea cerinte in crestere, cum ar fi durabilitatea, respiratia, caracteristicile termoregulatoare, usurinta spalarii, sterilizarea si comportamentul antistatic, nivelul scazut al substantelor chimice textile si colorantii cu stabilitate mecanica ridicata.

Halate Medicale in Bucuresti

Tesaturile de bumbac au fost folosite universal ca bariera bacteriologica in trecut, pentru halate medicale. Dupa un deceniu de incercare si eroare, a fost dezvoltat un material chirurgical plastic care era capabil de o bariera bacteriologica ideala, dar a fost considerat neadecvat din cauza retentiei de caldura. 

Apoi industria a raspuns prin introducerea unei varietati de materiale laminate, realizate dintr-o combinatie de folie de polietilena si tesatura de unica folosinta. La inceputul anilor saptezeci, au fost introduse costumele chirurgicale din bumbac de calitate mai buna, din amestecuri de bumbac si poliester. 

Dar indeplinirea nesatisfacatoare a cerintelor de igiena a condus la adaugarea sau schimbarea textilelor clasice prin asa-numitele articole de bariera sub forma de tesaturi stranse cu modificari de suprafata hidrofobe. 

Halate Medicale Albe

Textilele medicale vor fi probabil domeniul noului mileniu. Datorita imbunatatirilor si inovatiilor constante atat in procedurile medicale, cat si in tehnologia textila, cresterea anuala a produselor textile medicale in ultimele doua decenii s-a produs la o rata anuala compusa de 10-15%. 

Textilele din serviciul de sanatate, deseori desemnate ca textile medicale, reprezinta un segment divers si extins in sfera textilelor tehnice. 

Imbracamintea dedicata chirurgicala nu a fost utilizata in mod obisnuit pana la sfarsitul anilor 1800. Camasile si sorturile chirurgicale in acele zile au fost folosite in principal pentru a mentine hainele chirurgului curate de sange si de alte fluide. 

La inceputul anilor 1900, primele halate chirurgicale au fost facute din doua piese sterilizate de tesaturi usoare . Aceste articole de imbracaminte erau destul de lungi.

Halate Medicale Bucuresti

In anii 1920, costumele au inceput sa fie construite din muslin, care era privit ca un material de bariera. In 1939, a existat ingrijorarea privind penetrarea fluidelor cu muslin. Deci, a fost aplicat cauciuc pentru a creste bariera si manecile au fost extinse in lungime.

In anii 1950, non-tesaturile au fost introduse in diferite grade si greutati, ceea ce a dus la dezvoltarea unei game largite de costume, pentru diferite niveluri de protectie. Odata cu aparitia erei pericolelor asociate cu transmiterea agentilor patogeni transmisi in sange, scopul principal al costumului chirurgical s-a schimbat brusc de la persoana terta la prima persoana, pentru a proteja chirurgul de pacient. Astazi, costumele diferite sunt concepute pentru a aborda diferite interventii chirurgicale.

Pentru a efectua o interventie chirurgicala cu mai multe riscuri si o cantitate insemnata de sange, va fi aleasa o bariera mai mare si, de regula, reutilizabila. Pentru operatiile mai putin riscante, se utilizeaza un costum de unica folosinta cu bariera inferioara.

Cele mai recente articole de imbracaminte medicale au o tesatura de baza ca material sintetic, cum ar fi poliesterul / nailonul etc., cu finisaje adecvate, pentru a impiedica penetrarea picaturilor de apa asigurand un efect de bariera initial, dar permite vaporilor de apa sa patrunda, rezultand un confort sporit.

Totusi, in anii 1980 a fost cea mai mare crestere a utilizarii chirurgicale a imbracamintei din vremurile moderne. Astazi, este practic nemaiauzit faptul ca o procedura chirurgicala sa fie efectuata fara un arsenal complet de imbracaminte de protectie, pentru a mentine atat pacientul cat si echipa chirurgicala in siguranta fata de posibilele infectii. 

Din fericire, mentinerea si cresterea acestui nivel de siguranta a devenit o preocupare principala pentru un numar de companii care servesc piata de imbracaminte chirurgicala.

Halate Medicale